Oldal

A vasilopita története

A legenda szerint a vasilopita hagyománya onnan ered, hogy a görög területeken portyázó török katonák faluról falura mentek és erőszakkal elvették a falusiak értékeit és ékszereit. A falusiak képtelenek voltak ellenállni a török katonáknak, így kétségbeesetten keresték a megoldást, hogy hogyan tudnák megmenteni az ékszereiket. Az egyik faluban Szt. Vaszilnak az az ötlete támadt, hogy összegyűjti a falusiak minden értékét és elrejti addig, amíg a török portyázók tovább nem állnak. Ez a módszer sikeresnek bizonyult, azonban miután a veszély elmúlt, Szt. Vaszil nem tudta, hogy melyik ékszer melyik családhozt tartozott. Azzal az ötlettel állt elő, hogy az összes ékszert belesütötte egy süteménybe és minden család kapott egy-egy szeletet. Akármilyen ékszer vagy érték volt a süteményben, az onnan kezdve ahhoz a családhoz tartozott.

Ez később hagyománnyá alakult a görög családoknál, azóta az újévi süteménybe egy arany pénzt rejtenek. Mikor elérkezik az éjfél, a családfő elkezdi felvágni a Vasilopitát. Minden szelet vágása előtt hangosan megnevezi, hogy melyik szelet a család melyik tagjáé lesz. Az a családtag, akinek a szeletében a pénz van, egész évben szerencsés lesz.

Mi is ezt a hagyományt követjük az újévi nyereményjátékunkkal. Gyertek és vegyetek részt rajta, hogy ti is egész évben szerencsések legyetek!

A nyereményjáték

Időpont

A nyereményjáték 2022. JANUÁR 4-ÉN lesz egész nap, délelőtt 11-től este 9-ig.

Játék menete

Minden kedves vásárlónk, aki január 4-én bejön hozzánk az üzletbe, vagy online vásárol a weboldalunkon keresztül (előre leadott rendeléseket is beleértve), kérhet egy szelet újévi süteményt. Az újévi süteményben több “érme” is el lesz rejtve. Mindenki aki ilyet talál a süteményben, kedvezményben részesül.

  • Aki L betűvel jelzett érmét talál, az egy gyros pitát kap.
  • Aki E betűvel jelzett érmét talál, az egy kis gyros tálat kap.
  • Aki O betűvel jelzett érmét talál, az pedig egy nagy gyros tálat kap.

Ezen felül, mindenki aki 4-én személyesen vásárol nálunk, részt vehet a nyereményjátékunkban is, ahol 3 darab ajándékkosarat sorsolunk ki.

Az érmékért járó nyeremények átvétele

Amennyiben érmét találtok a süteményben, videózzátok le a megtalálás pillanatát, vagy készítsetek egy szelfit az érmével és posztoljátok a Facebook oldalunkra, vagy küldjétek el messengeren. Így tudni fogjuk, hogy kik a szerencsés nyertesek, a képeket és videókat (a hozzájárulásotokkal) meg is osztjuk Facebook oldalunkon.

A nyertesekkel felvesszük a kapcsolatot, és egy személyre szóló kupon kódot fogunk küldeni nektek, amit 2022 január 10-ig online (a honlapunkon keresztül) vagy személyesen is beválthattok a nyereményre. Kérjük minden kedves vendégünket, hogy a kuponkód beváltásakor hozzátok vissza személyesen vagy küldjétek vissza a futárral az érméket, mivel ezek igazolják, hogy valóban a ti sütitek volt a nyerő.

A sorsolás

A sorsolást 2022. január 5-én tartjuk, a győzteseket pedig Facebookon kihirdetjük, valamint felvesszük velük a kapcsolatot.